Atentie Cookie-urile sunt folosite pe acest site pentru a oferi o mai buna experienta pentru utilizator. Daca veti continua, vom presupune ca sunteti de acord sa primiti cookie-uri de pe acest site. OK

Ce nu trebuie să lipsească din alimentația pe timpul sarcinii

25.10.2018
de catre
Ce nu trebuie să lipsească din alimentația pe timpul sarcinii

Pe piață se comercializează o sumedenie de legume, fructe, produse din carne și alte categorii de alimente, astfel încât viitoarele mămici să aibă de unde să aleagă. Trebuie să țină cont de cele care ajută la dezvoltarea armonioasă a fătului. Potrivit recomandării făcute de dieteticianul Zsuzsana Bavarez din alimentația femeilor însărcinate nu trebuie să lipsească următoarele 10 produse de bază:

1. Broccoli - conținutul ridicat de folic acid, care contribuie în primul rând la dezvoltarea sistemului nervos central al copilului. Legumele sunt bogate în calciu și de calciu, atât pentru dezvoltarea structurii osoase fetale, cât și pentru protejarea sănătății mamei, în sensul că ajută la scăderea tensiunii arteriale, previne nașterea prematură, respectiv hidropizia, bolile cauzate de acumularea patologică a apei în corpurile cavităților naturale sau în țesuturi. Este foarte important să fie consumată încă din primele săptămâni de sarcină, pentru a reduce la zero apariția diferitelor tulburări, cu consecințe nefaste asupra coloanei vertebrale a nenăscutului.

2. Tomatele - conținutul ridicat de vitamina C asigură funcționarea normală a placentei și contribuie, de asemenea, la absorbția fierului. Protejează sistemul imunitar al mamei și sunt necesare pentru oasele fătului, dinților și formarea țesutului pielii. Conținutul semnificativ de potasiu reglementează tensiunea arterială a mămicii.

3. Pieptul de curcan - proteinele obținute din carnea de curcan sunt de cea mai înaltă calitate, conțin aminoacizi esențiali, precum și vitamina B: zinc și fier. Vitamina B12 este necesară pentru formarea sistemului nervos și a celulelor roșii de sânge. Consumul substanțial de proteine este hotărâtor pentru dezvoltarea creierului fătului. Un alt avantaj al acestui tip de carne este acela că poate fi preparat în mai multe moduri.

4. Iaurtul natural - conținutul ridicat de vitamina D ajută la dezvoltarea normală a calciului și a fosforului din oase, ultimul jucând un rol important în structura musculară. Iautul conține bacterii bune, probiotice, îmbunătățind astfel sistemul imunitar al mamei.

5. Orezul brun - conține folic acid, alte vitamine B, vitamina E, fier, calciu, magneziu și zinc. Vitamina B 6 este importantă pentru funcționarea normală a sistemului nervos.

6. Pâinea de secară - conținut ridicat de glucide complexe.

7. Semințe de în - bogate în vitamina E, compus antioxidant. Protejează fătul de leziuni ale nervilor și întărește, de asemenea, rezistența la boli. În plus, din conținutul lor nu lipsec potasiul, calciul, magneziul, fosforul, iodul și fierul. De asemenea, conțin mai puțină componentă a acizilor grași - Omega 3 - responsabilă pentru dezvoltarea sistemului nervos și intelectului copilului.

8. Uleiul de măsline - conține acizi grași Omega 6 și joacă un rol esențial în protejarea sistemului vascular. Potrivit pentru gătit, copt și la salată, varianta extra virgin. În el se mai regăsesc vitamina A, D și E.

9. Caisele - bogate în caroten, ajută la sănătatea pielii și la vedere. De asemenea, sunt bogate în antioxidanți și vitamina C. Caisele uscate formează cantități abundente de elemente nutritive furnizate de mamă în timpul lunilor de iarnă.

10. Frunzele de pătrunjel - extrem de bogate în minerale, în care se regăsesc vitaminele C și E, fierul și potasiul. Au rolul de purificare a sângelui, diuretic și împotriva oboselii acumulate de mamă.

Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu